برای سربلندی وطن کاری کنید که دنیا به احترام نام ایران از جا برخیزد. اما... برای ادامه راه و رسیدن به هدف، همت ما را نیز می طلبد، حمایت از نخبگان و استفاده از کالای ایرانی شاید تنها خواسته او از ما باشد...
«مهدی فرهودنیا»، کارشناس قالب سازی و یکی از نوآوران بسیجی این مرز و بوم است. تا به امروزبا کمک دوستش ، مهندس عبدالرسول حاجی هاشمی توانسته 4 اختراع در زمینه سیستم های سنجش کیفیت روغن های صنعتی و یک اختراع درخصوص power ups به ثبت برساند. گفت وگوی کوتاهی با این مبتکر بسیجی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
¤ از چه سالی شروع به تحقیق کردید؟
درهنگام تحصیل در مقطع کاردانی، به صورت عملی با ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در ارتباط بودم. آنجا متوجه شدم که پارامتر روغن های صنعتی به صورت دستی کنترل می شوند و مشکلاتی برای انجام این کار وجود دارد. بنابراین ، انگیزه ای در من به وجودآمد و از طریق پیاده سازی سنسرها روی این طرح، به سنجش دقیق، علمی و عملی روغن های صنعتی دست پیدا کردیم.
¤ نخستین ایده ای که به ذهنتان رسید، چه بود؟
سیستم های سنجش کیفیت روغن های صنعتی اولین طرح ابتکاری من بود. این سیستم به کمک مجموعه سنسرهایی که درآن موجود است، کیفیت روغن های صنعتی را می سنجد و وضعیت روغن را درانواع ماشین ها کنترل می کند.
از دیگر مزایای طرح، تشخیص پارامترهای اصلی روغن مثل رنگ، اندازه و ذرات معلق و وضعیت وسیله ای که روغن درآن کار می کند، است. تا سال 1383 که این اختراع ثبت شد ، هیچ کدام از کشورهای جهان روی آن کارنکرده بودند. این طرح شامل 2 اختراع اصلی در زمینه سنسرها و 2 اختراع به صورت آبدیت می باشد.
¤ حمایت و استقبال مسئولان از این طرح چگونه بود؟
سال 1384 پس از ثبت آخرین اختراعم، با چندین شرکت بزرگ ایرانی وارد مذاکره شدم ولی بدلیل حاکم بودن فکر غلط در ساختارهای موجود درکشور و قیمت بالای طرح، پذیرای آن نبودند. تا به اینجا نیز با هزینه شخصی بالغ بر 12 میلیون تومان ، اختراع را به ثبت رسانده ایم. اما برای تولید انبوه سیستم سنسرها به بیش از 2 میلیارد تومان بودجه احتیاج می باشد. اما به علت عدم استقبال مشتری به توافق نرسیده ایم؟!
¤ توصیه شما به جوانان بسیجی؟
از کنار آنچه که در اطرافشان رخ می دهد، بی تفاوت عبور نکنند. نگاه کاوشگر خود را نسبت به مسائل پیرامون فعال بسازند.
تنظیم: مهدیه شادمانی
بسیجی در هر جبهه ای که حضور داشته باشد، پیروز و سربلند است. زمانی در جبهه رزم و وقتی دیگر در جبهه علم ونوآوری.
«ساجده جعفری صدر» از بسیجیانی است که باهمت و تلاش خود توانسته در طریق علم و معرفت ، تندیس شجاعت را در هشتم آبان امسال از رئیس جمهور دریافت نماید.
وی حائز رتبه برتر جشنواره خوارزمی سال 1386 می باشد. اهل تهران، متولد 1366 و دانشجوی فقه و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) است.
جعفری صدر در گفت وگویی با صبح صادق می گوید:« با توکل به خدا، توانسته ام در حوزه های مختلف قرآنی ورزشی و هنری به مقام های برتر نائل شوم. در بخش مسابقات حفظ قرآن کریم از سال 80 تا 1386 رتبه آوردم. کسب رتبه چهارم مسابقات نیروی مقاومت بسیج در سال 1383، رتبه سوم مسابقات بسیج دانش آموزی سال 1384 و رتبه دوم مرحله استانی تهران در سال 1385 از جمله افتخاراتم می باشد.
وی ادامه می دهد: از سال 79 تا 80 نیز در حوزه ورزش، بالاخص رشته آمادگی جسمانی در مسابقات مدارس کشور حائز رتبه های اول تا سوم شده ام.
این خواهر بسیجی، علاوه بر فعالیت های ذکر شده، دستی هم برقلم دارد. در این رابطه، اظهار می دارد: کتاب «سوختن ، رسم پروانگی است» حاوی مقالات اقتصادی و سیاسی درخصوص بسیج به قلم این حقیر است. که موفق شدم بااین کتاب در جشنواره خوارزمی سال 1386 مقام اول را کسب کنم.
وی درخصوص حمایت مسئولان اذعان می دارد: تا به حال حمایت قابل توجهی از سوی آنها مشاهده نشده است ومتاسفانه نخبگان بسیجی مظلوم واقع شده اند و باید تنها در راه افتخارآفرینی گام بردارند.
در ادامه، ایشان به آخرین و بهترین موفقیت خود اشاره می کند و بیان می دارد: چندی پیش در سالگرد شهادت حسین فهمیده ، به عنوان دانش آموز نخبه بسیجی در حوزه شعر ونویسنده، حفظ کل قرآن کریم و ممتاز تحصیلی شناخته شدم و رئیس جمهور محترم ، تندیس شجاعت را به من اهدا نمود. وی در پایان گفت وگو خطاب به جوانان بسیجی می گوید: بسیجی باید روحیه ایثار و شجاعت را در خودتقویت نماید و با درخشش در عرصه های مختلف علمی ، فرهنگی ، ورزشی شعار «بسیجی تبلور ما می توانیم» را بیش از پیش به نسل جوان امروز معرفی نماید.
بعد از چند شماره مصاحبه با نام آوران بسیج دانش آموزی و دانشجویی به سراغ نخبگان بسیج اساتید رفته ایم، تا فعالیت ها و توانمندیهای این قشر که به حق الگویی موثر و مهم برای نخبگان دانشجو می باشند را منعکس نماییم.
«رضا توکلی»، با 36 سال سن دارای کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق (ع) می باشد.از سال 1362 عضو بسیج شد و امروز نیز یکی از فعالان بسیج پاکدشت است.
توکلی از سردفترداران اسناد رسمی در شهریار و یکی از اساتید برجسته رشته حقوق در دانشگاه آزاد می باشد.اما آنچه که بهانه اصلی ما برای مصاحبه شد، اختراعات این نخبه بسیجی است.
رضا توکلی درخصوص ویژگی اولین طرح خود می گوید:« طرح پژوهشی- ورزشی «اسکیت بردبال» را به کمک مهندس شورآبی ارائه نمودم که بازیکن با پوشیدن اسکیت در ورزشهایی همچون فوتبال، هندبال، والیبال و ... می تواند در افزایش مهار توپ و هیجان بازی موثر باشد.
وی ادامه می دهد: این طرح نمونه خارجی ندارد و برای اولین بار درسطح جهان طراحی شده است. «اسکیت بردبال» در فدراسیون بین المللی مخترعین ( موسسه نوآوران ایران)، موسسه BAS جهانی نیز ثبت گردیده است.همچنین مدال برنز مسابقات مخترعان جهان در اوایل آبان 1386 را که در کشور انگلیس برگزار شد کسب کردم.
رضا توکلی در ادامه به نکته جالبی از مسابقات انگلیس اشاره می کند و می گوید:« یکی از مخترعان ایرانی، دستگاهی را طراحی کرده بود که با جاسازی در موبایل از ضرر امواج آن جلوگیری می کرد. این افتخارآفرین کشورمان توانست با این طرح مدال طلای جهانی را از آن خود کند. در ادامه از وی درخصوص نقش بسیج اساتید در مهندسی فرهنگی کشور سوال کردیم. وی در پاسخ می گوید: بسیج اساتید مملو از افرادی است که مزین به ویژگیهایی همچون ایمان قوی و علم فراوان هستند. آنها برای تحقق امر مقام معظم رهبری مبنی بر جنبش نرم افزاری اعتقاد راسخ دارند.
توکلی در ادامه توضیح می دهد: البته پیش روی این بزرگواران موانعی وجود دارد که شاید مهمترین مشکل، عدم وجود یک طرح جامع و برنامه ریزی کلی باشد.عزیزان بسیج اساتید ودیگر دانشجویان باید مسائل علمی و فرهنگی را ضمیمه هم کنند تا بتوانند در راه تحقیق جنبش نرم افزاری موثر باشند.
وی در پایان به طرحی در زمینه کوهنوردی در یخ بندان و کولاک اشاره می کند و می گوید: این طرح 2 وظیفه مهم دارد؛ یکی با خبر کردن دیگران از آسیب دیدن کوهنورد ودیگری باز نمودن راه تنفس حادثه دیده است. این طرح در مرحله اجرا می باشد و قصد دارم در مسابقات سوئیس شرکت کنم.
جهانگیر گوانجی، دانش آموز نخبه بسیجی اهل اصفهان و دارای دیپلم نقشه کشی و معماری می باشد.گوانجی در گفت وگو با خبرنگار صبح صادق می گوید: تاکنون اختراعات متعددی را به ثبت رسانده ام. در ورود به این عرصه، الگوی من برادرم بود که او نیز اختراعات زیادی در کارنامه موفقیتش ثبت نموده است.
وی درخصوص اختراعاتش اظهار می دارد:« آفت کش های بی ارگانت باخواص درمانی برای بدن انسان یکی از مهمترین اختراعاتم می باشد. این طرح ، آفت های بسیاری را از بین می برد و برای بدن نیز خواص درمانی زیادی دارد و به صورت قرص قابل مصرف می باشد. یکی از خواص درمانی بسیار خوب آن این است که میکروب های بدن انسان را دفع می کند. دانش آموز نخبه بسیجی ادامه می دهد:« در جشنواره ها و مسابقات زیادی شرکت کرده ام و کسب مدال طلای آمریکا در سال 2006، کسب مدال طلا از کویت سال 2005 ، مدال نقره جهانی آلمان سال 2006، دریافت مدال درجه 3 دانش از معاون رئیس جمهور محترم در سال 1386 از جمله مقامهایی که بدست آورده ام. امسال نیز در هشتم آبان سالگرد شهید حسین فهمیده از دست رئیس جمهوری لوح و تندیس دریافت نمودم و به عنوان دانش آموز نخبه بسیجی شناخته شدم.»
وی درخصوص حمایت دولت از نخبگان می گوید: متاسفانه مسئولان هیچگونه حمایتی از نخبگان نمی کنند. به من قول داده بودند که به جهت کسب افتخارات بسیار، بدون کنکور وارد دانشگاه شوم. ولی مسئولان به قول خود توجه نکرده اند. در خواست می کنم که مسئله ورود نخبگان بدون کنکور به دانشگاه مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد و حمایت خود را اینچنین به ما نشان دهند.»وی در ادامه سوخت های گیاهی، کرم استتارکننده چریکی، دودزای جذب کننده حشرات و گچ ضد رطوبت را از دیگر اختراعات خود نام می برد. جهانگیر گوانجی در پایان، در توصیه به جوانان بسیجی می گوید: بسیجی باید در شجاعت و علم از همگان برتر باشد. جوانان بسیجی باید تلاش کنند تا قله های معنویت و دانش را فتح کنند و سرباز برتری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی باشند.
مخترع بسیجی گلپایگانی طراحی کرد
نفوذ به عمق دشمن با کاوشگر رباتیک
«سیدحسن شریف زاده» مخترع برگزیده شهرستان گلپایگان در جشنواره خوارزمی، متولد 1361 و عضو انجمن مخترعین کشور است.
از دوران نوجوانی با الگوگیری از پدرش که یکی از رزمندگان دوران 8 ساله دفاع مقدس می باشد، عضو پایگاه مقاومت بسیج حضرت ابوالفضل(ع) شهرستان گلپایگان شد. وی هم اکنون دانشجوی رشته «کنترل کیفی قطعات مکانیک» دانشگاه عملی کاربردی ساپکو است.
شریف زاده درباره شروع کارهای اختراعی خود می گوید: پدرم یک مکانیک است. از 5 سالگی در کنار پدرم، با این حرفه آشنا شدم. حضور در آنجا این احساس را در من به وجود آورد که کارهایم را با هدفمندی خاصی پیگیری کنم. ساخت هواپیمای تحقیقاتی 4 نفره، صندلی ویلچر و زره ضد آر.پی.جی از طرح های اختراعی پدرم است.
مطالعه و آشنایی بیشتر با مکانیک و همچنین حضور در یک خانواده مخترع، سبب شد تا به سمت نوآوری های تازه ای در زمینه مکانیک بروم و اولین طرحم که «موتور دیزل» بود را انجام دادم.
این تلاشگر عرصه علمی و صنعتی درباره ویژگی این طرح توضیح می دهد: این طرح اولین بار ساخته شده و ساختارش با نمونه های قبلی متفاوت است. دستگاه در ابعاد 10*10، با سوخت الکل و روغن کرچک می باشد و 8 هزار دور در دقیقه می زند. تفاوت این طرح با دیزل معمولی در این است که سوپاپ ندارد و قدرت و سرعتش چند برابر است. شریف زاده در ادامه از صندلی هیدرولیک و رادار التراسونیک (رادار مافوق صوت) به عنوان اختراعات دیگر خود یاد می کند و می گوید: دولت باید در شهرستان ها، مراکز حمایت از مخترعین را تاسیس کند و امکانات آزمایشگاهی مختلفی را در اختیار افراد قرار دهد. دولت به طرح هایی بودجه تخصیص دهد که جواب می دهند و کمک های مالی و معنوی خود را از ما دریغ نکند.
این بسیجی مخترع از کاوشگر رباتیک به عنوان طرح جدید دیگری نام می برد که در مرحله ساخت است و می افزاید: این دستگاه تا عمق30 متری، مواد منفجره ای به حجم 8 کیلو را در زیر آب به موضع دشمن می برد و از آن محل عکسبرداری می کند.
وی در پایان می گوید: مسئولین دانشگاه علمی کاربردی ساپکو، تاکنون حمایت خوبی را از طرح هایم کرده اند. اتوماسیون کردن دستگاه های کارخانه ایده جدیدی است که با همکاری و کمک مسئولین دانشگاه به خصوص رئیس آن در مرحله ساخت آن هستم و شایسته است در پایان از حمایت های بی دریغ مسئولان دانشگاه علمی کاربردی سابکو کمال تشکر را داشته باشم.
برای اولین بار در ایران توسط گروه مهندسین اسوه طراحی شد
بهینه سازی سامانه تهویه مطبوع
گروه مهندسین اسوه بسیج در زمینه تاسیسات تهویه مطبوع برای اولین بار در ایران موفق شد سیستمی را طراحی کند که این سیستم در مقایسه با دیگر سامانه های مرسوم در کشور توانایی بازیافت 80 درصد انرژی تلف شده را دارا می باشد.
سامانه بازیافت تهویه مطبوع در حقیقت نتایج یک پروژه تحقیقاتی با موضوع «بازیافت انرژی» است که با صرف 3 هزار و 500 نفر ساعت وقت توسط 5 تن از مهندسین بسیجی بنام های موسی خانی، وحید نیک سیما، محسن زاهدانی، وحید مزرعه فراهانی و عباسعلی می بتی طراحی و به نتیجه رسید.
گروه مهندسین اسوه با حمایت سازمان بسیج مهندسین تهران بزرگ در سال جاری میلادی پروژه تحقیقاتی بهینه سازی سامانه تهویه مطبوع را در مسابقات انجمن مهندسان حرارت، برودت و تهویه مطبوع آمریکا معروف به «اشری Ashrae» شرکت داد و این پروژه توانست پس از چهار مرحله داوری دقیق توسط کارکشته ترین مهندسان جهان در صنعت تهویه مطبوع رتبه چهارم تا هفتم را کسب کند.مهندس عباسعلی می بتی عضو گروه مهندسین اسوه بسیج و عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران درباره اهمیت این مسابقه جهانی می گوید: این مسابقات همه ساله در سه رشته انتخاب سامانه های تهویه مطبوع، طراحی سامانه های تهویه مطبوع و طراحی معماری بهینه به منظور بازیافت حداکثری انرژی برای پیچیده ترین پروژه های ارسال شده به انجمن اشری در سراسر جهان برگزار می گردد. اشری بزرگترین نگارنده استانداردهای تاسیسات حرارتی و برودتی و تهویه مطبوع در جهان و معتبرترین انجمن بین المللی در این رشته می باشد.
مهندس موسی خانی دیگر عضو گروه مهندسین اسوه اجرای این پروژه را پروژه ای پیچیده و حجیم می نامید و می گوید: در پروژه تحقیقاتی سامانه تهویه مطبوع ما باید چند مسئله مهم را مورد توجه قرار می دادیم از جمله استحصال شرایط منطقه راحتی و رعایت استانداردهای اشری، رعایت قوانین و استانداردهای مربوط به مهندسی سبز LEED، بهره گیری از سامانه کنترل منطقی مستقیم DDC، برآورد هزینه اولیه و هزینه های انرژی پروژه برای 20 سال آینده LCC، بهره گیری از تجهیزات بازیافت انرژی با حداکثر راندمان ممکن یا مدیریت انرژی EMS، کاهش هزینه اولیه تجهیزات Fix Cost، افزایش کارآیی سامانه تهویه مطبوع Efficiency و حفظ کیفیت هوای داخل در شرایط پایدار Air Quality.
موسی خانی ادامه می دهد با توجه به تفاوت های فراوانی که شرایط طراحی تهویه مطبوع برای فضاهای مختلف دارد مثل فضاهای آزمایشگاهی، اداری، رستوران، اتاق های تمیز، اتاق عمل، اتاق نگهداری حیوانات آزمایشگاهی و... در کنار یکدیگر نیز کار را دشوارتر می نمود. با این همه به اعتقاد من پروژه ارسالی گروه اسوه تا حد امکان همه شرایط خواسته شده را برای پروژه فراهم آورد و این رمز موفقیت ما بود.
وحید مزرعه فراهانی که از فعال ترین اعضای گروه مهندسین اسوه می باشد معتقد است با توجه به نابرابری های بسیار زیاد سطح آموزشی رشته تاسیسات حرارتی و برودتی در کشور ما و کشور میزبان این نتیجه می تواند یک موفقیت چشمگیر قلمداد گردد. وی در ادامه می گوید: دانشجویانی که تحقیق و پژوهش را کنار گذاشته اند اصولا بهتر است دانش را کنار بگذارند و به دنبال کار دیگری بروند چرا که دانشجو، باید دانش را بجوید تا بیابد و آن را پژوهش کند؛ بپروراند و انتشار دهد و گرنه او فقط یک دانش آموز است و این به معنی جنبش نرم افزاری و تولید علم نیست.
مهندس محسن زاهدانی از اعضای گروه اسوه که ساکن بندرعباس است با اشاره به اهمیت این قبیل پروژه ها در پیشرفت کلی و رفع مشکلات کشور می گوید: حمایت هایی که تاکنون از این پروژه و پروژه های مشابه صورت گرفته ناکافی است و بسیاری از انگیزه ها به همین بهانه از دست می رود. آنچه که امروز از آن به عنوان جنبش نرم افزاری یاد می شود، جز در سایه فعالیت های پژوهشی و تولید مقالات علمی امکان پذیر نیست و انجام پروژه های تحقیقاتی مستلزم وقت و هزینه می باشد. اگر دستگاه های دولتی یا بخش خصوصی اندکی بیشتر برای این مقوله اعتبار قایل شوند، دیگر شاهد مهاجرت های متعدد نخبگان به خارج نخواهیم بود.
شایسته یادآوری است اعضای گروه مهندسین اسوه قبل از این عضو انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان بودند.
ساجده هادی مقدم و حکیمه مویدی فر دانش آموزان بسیجی کرمانی هستند که با اختراع دستگاهی به نام دستگاه پیوند زن دستی در سال 85 مقام سوم کشوری را در هشتمین جشنواره خوارزمی به دست آورده اند. این دو هم اکنون در مقطع پیش دانشگاهی در رشته علوم تجربی همکلاس هستند. این دو دانش آموز که در دهمین مجمع تجلیل از دانش آموزان ممتاز، مبتکر و مخترع بسیجی سال 86 شرکت داشتند از آن ها تقدیر گردید.
هادی مقدم درباره انگیزه طرح اختراعی خود می گوید: یک روز به اتفاق خانم مویدی فر به یکی از باغات شهر کرمان رفتیم و با مشکل پیوند درختان مواجه شدیم. با دیدن این مسئله فکر کردیم که این هم می تواند طرح خوبی برای ما باشد به همین دلیل ما طرح «پیوند زن دستی» را به پژوهشکده معرفی کردیم و با موافقت آنها این کار را دنبال کردیم که با توکل بر خدا و همکاری و تلاش همدیگر توانستیم این دستگاه را بسازیم.
هادی مقدم در رابطه با نحوه کار این دستگاه می گوید: «دستگاه پیوند زن دستی می تواند عمل پیوند لوله ای را برای درختانی که پیوند لوله ای می خورند در مدت زمان کوتاه تری انجام دهد.
مویدی فر هم درباره این طرح اضافه کرد: این دستگاه از دو جعبه تشکیل شده است. کار جعبه اول این است که گیره های پیوند را انجام می دهد و در ادامه آن جعبه دوم که پیوندک نام دارد کار خود را شروع می کند . بر روی جعبه دوم دماسنج و رطوبت سنجی تعبیه شده که با استفاده از آن می توان آب و رطوبت اضافی را از سرپوشی که بر روی آن تعبیه شده خارج کرد.
مویدی فر بیان کرد: اکنون طرح هایی نیز در زمینه پزشکی دارم و قصد دارم بعد از اتمام مقطع پیش دانشگاهی بر روی آنها کار کنم. مویدی فر علاوه بر تحصیل و عضویت در بسیج مسئولیت انجمن فاطمیون ناحیه یک کرمان را بر عهده دارد. وی در پایان سخن خود را خطاب به جوانان و نوجوانان می گوید: «از همه هم سن و سالهای خودم می خواهم که نام زیبای بسیجی را مانند زمان جنگ با ارزش بدانند و هیچ وقت در هیچ کجا ناامید نباشند و با تلاش و توجه به خدا راه خود را تا پایان ادامه دهند.»
علی کیامری کارگر نمونه سال 86 است که امسال در روزکار وکارگر لوح تقدیر خود را از دست ریاست جمهور دریافت کرد.این ایثارگر بسیجی متولد سال 1361 است و هم اکنون درکارخانه شیشه قزوین در قسمت تولید کارخانه فعالیت می کند.
کیامری ابداع دستگاه «غلتک شیشه» را یکی از دلایل موفقیت خود می داند ودر این باره می گوید: این دستگاه برای اولین بار در ایران ساخته شده است. تا قبل از سال 83، دستگاه غلتک شیشه از کشورهای آلمان، ژاپن و فرانسه وارد کشور می شد و بابت خرید آن، کشور هزینه بسیار بالایی پرداخت می کرد.
وی می افزاید: بنده از این موضوع بسیار ناراحت بودم و پیش خود می گفتم چرا باید به خاطر وارد کردن این گونه ابزارها ارز کشور به جیب کشورهای بیگانه برود، به همین علت طرحی باعنوان «غلتک شیشه» را به مسئولان کارخانه ارائه کردم و آنها هم پذیرفتند.
کیامری ادامه می دهد: بازسازی این دستگاه حدود 2 سال به طول انجامید. باکمک خداوند و حمایت همکارانم بویژه آقایان بختیاری و گل گلی که جزء مدیران تولید کارخانه هستند، توانستم این طرح ابداعی را به ثمر برسانم.
وی نحوه کار این دستگاه را این چنین توضیح می دهد. غلتک شیشه ای 6 متر طول دارد و جنس آن از نیکل است. این دستگاه در داخل کوره قرار می گیرد و در دمای 1200 درجه سانتی گراد نیز کار می کند. این غلتک ها تعیین کننده کیفیت شیشه هستند. اگر در دستگاههای ماکوچکترین مشکلی وجود داشته باشد، درتولید شیشه تاثیرمی گذارد و باعث می شود که شیشه ها تابدار شوند. بحمدا... طراحی این دستگاه این مشکل را ندارد و کارخانه قزوین با کیفیت بسیار خوبی شیشه مورد نظر را تولید می کند.
ایثارگر بسیجی درباره صرفه جویی ارزی دستگاه غلتک شیشه می گوید: تقریبا هر 10 تا غلتکی که بازسازی کرده ایم درحدود 300 هزار یورو صرفه جویی ارزی شده به طوری که از ابتدای سال 83 تا پایان سال 85 تنها این کارخانه 500 میلیون تومان صرفه جویی ارزی به همراه داشته است.
کیامری در پایان ابراز خوشحالی کرد که توانسته با ابداع خود خدمتی به کشور خود کند.
گوجه فرنگی بدون هسته
مهدی عباسی بسیجی استان چهارمحال وبختیاری موفق به تولید گوجه فرنگی بدون هسته با کیفیت بالا شد.
به گزارش روابط عمومی منطقه مقاومت بسیج این استان، مهدی عباسی یکی از مشکلات گلخانه داران در پرورش گوجه فرنگی را گرده افشانی دانست و افزود: باد و حشرات دو عامل گرده افشانی هستند که این دو عامل در گلخانه ها وجود ندارد. گلخانه داران برای رفع این مشکل بوته ها را تکان می دهند و این امر تنش هایی را در بوته ها ایجاد می کند.
عباسی افزود: من به منظور حل این مشکل در سطح آزمایشگاهی و با روش شیمیایی تحقیقاتی درخصوص تولید گوجه فرنگی بدون انجام عمل گرده افشانی انجام دادم و درنهایت موفق شدم این نوع گوجه را تولید کنم. وی در خصوص مزیت این نوع گوجه فرنگی نسبت به انواع گوجه های دیگر گفت: این محصول بسیار با کیفیت است، سریع رشد می کند، زود تر رنگ می گیرد و عطر و طعم بهتری دارد.
یادآوری می گردد گلخانه عباسی 2 هزار وپانصد متر مساحت دارد. نزدیک به 5 هزار نهال گوجه کاشته شده و در هر هزار متر مربع بطور میانگین بین 15 تا 20 تن گوجه فرنگی گلخانه ای تولید می شود. این گلخانه در روستای شوراب کبیر از توابع بخش سامان استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.